Деца ще нарисуват в Балчик най-дългата клавиатура

Преди да хванат четките деца ще разказват "Приказки край пианото"

Деца ще нарисуват на крайбрежната алея в Балчик в Деня на пианото най-дългата клавиатура. Артистичната проява е част от кампанията "Piano24" на фондация "Академика Класика" за закупуване на роял за новата концертна зала в крайморския град, съобщи Сава Тихолов, началник на отдел "Култура" в общината, цитиран от БТА.
Кметската управа, която подкрепя кампанията, вече обнови по улица "Приморска" пешеходните пътеки, наподобаващи клавиатурата на пиано. Атракцията провокира туристи да си правят снимки докато пресичат. Преди да хванат четките деца ще разказват "Приказки край пианото" за нотите и магията на музикалния инструмент, допълват от общината.
Поредният концерт от фестивала "Дни на класиката" също ще бъде посветен на пианото и ще събере ценителите под наслова "Вечер в черно и бяло". Пианистите Констанца Дюлгерова и Надежда Цанова, тромпетистът Петър Македонски и камерният ансамбъл "Софийски солисти" ще представят творби на Моцарт, Шопен, Шостакович. Афишът обещава тази вечер и пиано кино с прожекцията на филма на режисьора Радослав Спасов "Пеещите обувки". Дните на класиката, които са под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов, продължават до 29 юли. Достъпът до всички прояви е свободен.