КТ "Подкрепа": Работодателите говорят полуистини

Опасно е да твърдиш, че синдикатите са вредни

Обидно е да наричаш народа си "хрантутници" и "търтеи". Но да твърдиш, че синдикатите са вредни, вече е опасно. Това е нещо, което си е позволявал Хитлер. Това заяви за Нова Телевизия президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Изказването дойде на фона на задълбочаващия се конфликт между работодатели и синдикати.

По-рано синдикатите се оплакаха на европейски институции от "агресивното поведение" на работодателите, а бизнесът от своя страна поиска премахване на клас "Прослужено време" и намаляване на минималната работна заплата.

"Нищо, казано от Божидар Данев, не е изцяло истина. Това са полуистини и са практика на манипулацията", каза Манолов.

По повод решението на бизнеса да подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация заради клас "Прослужено време", синдикалистът коментира: "С това те се простреляха ритуално в крака".

“Защо не наемат само млади хора? В техните обяви пише: Изисква се 5 години стаж. Няма обява, в която да го няма това изискване. Те искат механизъм, по който да не плащат. Този дебат е безсмислен. Тук има друг проблем. Повечето от тези хора е, че по някакъв начин са забогатели. И когато тези неща са ти дошли отгоре, рано или късно закъсваш. Малка им е торбичката“, каза Димитър Манолов.