Побратименият на Стара Загора град Самара се готви за Световното по футбол

В Самара се строи нов стадион с 45 000 места

В побратимения на Стара Загора град Самара кипи трескава подготовка за Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 година. Градът получава мощно развитие, тъй като е един от осемте, в които ще се играят мачовете от шампионата. Общо 42 млрд. рубли е осигуреният бюджет за провеждането му, като само за строеж на стадиони в осемте града са предвидени 18 млрд. рубли. Това съобщиха представителите на делегацията от Самара, които се срещнаха с представители на ръководството на Община Стара Загора.

Делегацията, предвождана от Галина Андриянова, председател  на Общинския съвет на Самара, пристигна в града по повод отбелязването на 140-та годишнина от боевете за Стара Загора, по време на Руско-турската война. В нея влизат още Владимир Сластенин, Елена Лапушкина, Дмитрий Титов и Наталья Баландина - ръководители на администрацията на различни райони на Община Самара.

В Самара се строи нов стадион с 45 000 места, който прилича на летяща чиния, според думите им. В града се строят пътища, нова трамвайна линия, ще бъдат закупени нови 40 трамвая, 50 тролея и над 80 автобуса, съобщиха още гостите. Те очакват ежедневно около 35 000 души да се събират за събитията, които ще текат на площада в Самара, чието население наброява 1 млн. 170 х. жители.