Започна историческа визита на Борисов в Македония (видео)

Премиерът на България Бойко Борисов и македонския премиер Зоран Заев подпиват до минути определяното като историческо споразумение за добросъседство

Премиерът Бойко Борисов и българската правителствена делегация бяха посрещнати днес в Скопие с всички почести на платото пред сградата на правителството на Република Македония, предаде Макфакс.
Борисов бе поздравен от македонския премиер Зоран Заев и министрите. След изпълнението на българския и македонския химн последва рапорт на командира на почетната гвардейска част, поздрав на знамето на Република Македония и обиколка на почетната гвардейска част.
След церемонията двамата премиери ще разговарят на четири очи, след което следва среща на двете делегации.
Отделна церемония е предвидена за подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония в 13.35 часа местно време /14.35 българско/. В рамките на церемонията ще бъдат подписани и меморандуми за сътрудничество в няколко области.
Програмата на посещението на българската правителствена делегация продължава с двустранни работни срещи между отделни министри на двете делегации. Планирани са и срещи с председателя на парламента Талат Джафери и с президента Георге Иванов.

Официално посрещане в Република Македония

Публикувахте от Boyko Borissov в 1 август 2017 г.