Борисов: Брюксел ни даде за пример

Искам специално да благодаря на всички, които работиха активно

Виждате от всички институции в Брюксел, външните министри на Германия, Франция, Швеция, Холандия, държавния департамент на САЩ дадоха пример с това как може без посредници между две съседни приятелски държави да се подписва Договор за добросъседство на тези размирни Балкани. Още веднъж благодаря. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“.

„Искам специално да благодаря на вицепремиера Захариева, на нейния екип, на Каракачанов и на всички, които работиха активно. Най-сетне подписахме Договора за добросъседство с Македония. Още веднъж благодаря“, заяви Борисов.

"2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот в Софийската духовна семинария", каза премиерът.

„Поканил съм отец Пахомий – ректор на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“. През годините много манастири, много църкви се направиха, отремонтираха се, но се оказа, че там, където се подготвят кадрите, където се обучават, където е живата сила, както е казано, учат и живеят семинаристите в изключително лоши условия. Отец Пахомий направи едно предложение и ако МС подкрепи точка 5, 2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот, за учене на семинаристите в Духовната семинария“, заяви още по темата той.

"Даваме допълнително 15 млн. лв. на Столична община за третия метродиаметър", обясни Борисов. „Това е едно изключително съоръжение, един подземен град строим пред дишаща и работеща близо 2-милионна столица. Изграждането на метрото като капацитет на строителство е след строителство на ядрена централа“, заяви той.

По думите му това е най-сложното строителство. „За радост българските архитекти, инженери, фирми, изпълнители, проектанти се справят изключително добре“, добави министър-председателят.