Започва работата по улиците в ж.к.“Изток“ в Казанлък

Проектът е на стойност от 5 655 048 лева

Първите дейности по реконструкцията ще започнат в понеделник по улиците „Верия“ и „Сент Ерблен“, след което ще продължат по улиците „Капитан Петко Войвода“ и „Кремона“. Умоляваме всички жители в района своевременно да преместят автомобилите си от пътното платно на посочените места! Реконструкцията включва подмяна на съществуващите тротоари и изграждане на нови, подмяна на уличното осветление, полагане на нова асфалтова настилка и озеленяване.

Преминаването към работа по проекта за обновяване на квартала стана възможно след подмяната на старата водопроводна мрежа с нова. Изграждането на водопровода в ж.к.“Изток“ е на финала – основните трасета са прекарани, извършва се свързване на новоизградения водопровод към съществуващия и изключване на старите трасета.

Другата седмица започва и подготовка на терена, върху който ще бъдат изграждани двете нови междублокови пространства с премахване на стоманобетонови основи под гаражите. Строителната площадка за строително-монтажните дейности по двете зони за отдих ще бъде открита на 14-ти август, следващия понеделник, 2017г.

Проектът, осигурен от Община Казанлък с безвъзмездна финансова помощ на стойност 5 655 048,59 лв., с ДДС, предназначени изцяло за ж.к.“Изток“ от Европейския фонд за регионално развитие - в размер на 4 806 791.31 лв. и 848 257,28 лв. - национално финансиране предвижда реконструкция и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветление - ул.„Капитан Петко Войвода“, ул. „Сент Ерблен“, ул. „Верия“, ул.„Кремона“ и възстановяване на две междублокови пространства, с обособени зелени площи и места за отдих, детски и спортни площадки.

От Община Казанлък призовават жителите в ж.к.“Изток“ да проявят търпение и разбиране към предстоящите строителни дейности, за да осигурят добра работна атмосфера за фирмите – изпълнители!