Сексизмът се подхранва от порното

Общество

06-08-2017, 11:47

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свободното време ни прави щастливи, а не материалното

Според изследване, порното има ефект върху отношението на мъжете към секса

Възрастта, на която един мъж за пръв път гледа порно е свързана със сексистки тенденции по-късно през живота му, сочи изследване на Университета на Небраска. Според изследването на колкото по-ранна възраст един мъж гледа порно, толкова по-вероятно е той да иска власт над жените, докато ако гледа порно като по-възрастен за първи път, мъжът е по-вероятно да е развратен.

От 330 разпитани мъже, всички на около 20 години, средната възраст, на която са гледали порно за пръв път е била 13 г. Мъжът гледал порно най-рано е бил на едва 5-години, докато този гледал най-късно е бил на 26.

Според изследването, мъжете гледали порно на ранна възраст е възможно да не изпитват удоволствие от секса. "Много често имат проблеми, когато са с жена, нещата в спалнята обикновено не се получават като в еротичните филми", обяснява изследователят Кристина Ричардсън. "Тези, които гледат порно по-късно обаче имат по-голяма вероятност да потърсят "плейбой" начина на живот", добави тя.

Според секс терапевта Питър Садингтън порното има ефект върху отношението на младите мъже към секса. "Резултатът може да доведе до млади мъже, които имат сексистка нагласа и са сексуални темерути", обясни той.

"Порното не е най-доброто нещо за млад мъж, мъжете се нуждаят от по-добър модел за подражание", каза Ричардсън.

Изследването не е взело предвид количеството порно, което мъжете гледат или са гледали.