Задържаха двама за незаконно отглеждане на елени и кошути

Препарирали и защитени животни

Служители на сектор„Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ - Стара Загора са извършили проверка на товарен автомобил, управляван от 30-годишен мъж от село Дълбоки, при която е установено, че се превозва дървен материал, без съответните документи.

Извършени са процесуално-следствени действия като на адрес, намиращ се в село Дълбоки, обитаван от мъжа и баща му на 58години са открити и иззети общо 27 куб. метра дървен материал, моторен трион, МПС, 2 броя препарирани екземпляри от защитени видове от дивата фауна - мишелов и златка, 180 броя патрони различен калибър, които не отговарят на законно притежавано оръжие, заглушител, пистолет, 190 броя монети от различен период и др. Образувани са бързо производство за престъпление по чл. 235 от НК, досъдебно производство за престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК, досъдебно производство за престъпление по чл. 278а от НК и досъдебно производство за престъпление по чл. 278г от НК.

В имота са установени живи горски животни / 3 благородни елени,2 кошути, и 1 елен-лопатар/ и множество нерегистрирани ловни трофеи. Сигнализирани са РДГ Стара Загора, РИОСВ-Стара Загора, ОДБХ - Стара Загора. В Първо РУ - Стара Загора за срок до 24 часа са