Георги Дерменджиев: В Лига Европа Лудогорец може да изиграе доста мачове

На фаза плейоф няма лесни съперници

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори за предаването "Спортна Треска" по БНТ. Специалистът смята, че "орлите" имат силите да изиграят сериозен брой мачове в Лига Европа.

Също така Дерменджиев е на мнение, че българското първенство ще бъде по-интересно през този сезон, тъй като Левски и ЦСКА афишират сериозни амбиции за титлата.Как Ви изглежда от дистанцията на няколко дни, мачът с Апоел Беер Шева?

- Изключително добър мач. Това е лицето на Лудогорец, но трябва да се знае, че това са мачове на елиминиране и може да играеш добре, но в крайна сметка да отпаднеш. Имали сме и други мачове, в които вкарваме в последната минута, но тук отпаднахме. Ще го анализираме и вървим напред.

Целта беше Шампионската лига, сега участието в Лига Европа, като утешителна награда ли го приемате?

- Не, ние не може да го приемем като утешителна награда. Знаем много добре, какво значи - турнирът на богатите. Всеки се стреми към него, но в крайна сметка в турнира - Лига Европа, то Лудогорец може да изиграе доста мачове.Предстоящият Ви съперник, как бихте го описали?

- На тази фаза няма лесни съперници. Моята оскъдна информация, е че до този момент имат три изиграни мача, в които елиминират съперниците си. Ако не подходим концентрирано ще страдаме.

Как се чувствате, като всекидневно Ви сменят по медиите?

- С усмивка, нека да не го коментираме. Всеки има право на мнение.

Привлякохте Яцек Горалски, с какви очаквания сте към него?

- Аз се надявам бързо да се адаптира към отбора.

Съгласни ли сте, че при Кафу има спад на формата, повлияха ли му приказките за трансфери?

- Мисля, че му повлияха тези приказки. Всеки очаква от него едва ли не сам да печели мачовете. Трябва да се успокои, иначе е много добър футболист. Най-вероятно ще израстне и още.

Как върви възстановяването на Владо Стоянов?

- Всекидневно се чуваме с него. Той самия е обнадежден, стъпка по стъпка почва да се възстановява.

Конкурентите Ви ЦСКА и Левски изглеждат доста амбицирани?

- Това е добре за Лудогорец, защото ще играе стойности мачове.