Мирела Демирева на финал на Световното по лека атлетика

Финалът е в събота в 21:05 часа

Състезателката на СКЛА Берое Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Лондон. Сребърната медалистка от Олимпиадата в Рио  си извоюва място сред топ 12, след като записа резултат от 192 сантиметра в квалификациите.

Българката стартира успешно с опитите на 180, 185 и 189 сантиметра, след което преодоля и 192 сантиметра от втория си опит, записвайки лично постижение за сезона. Предишният й най-добър резулт за годината бяха преодолените 190 сантиметра на турнира “Самарско знаме” в Стара Загора.

Иначе за финала в събота се класираха още световната шампионка от преди две години Мария Ласицкене, която в Лондон участва под неутрален флаг, която се справи с 192 см от първи опит. Същото сториха Юлия Левченко (Украйна) и Камила Личвинко (Полша). В битката за медалите са още американките Иника Макферсън и Вашти Кънингам, представителките на домакините Катарина Джонсън-Томпсън и Морган Лейк, европейската шампионка в зала от тази зима Айрине Палшите (Литва), чехкинята Михаела Хруба, олимпийската и европейска шампионка Рут Бейтия (Испания) и германката Мари-Лоурънс Юнгфлайш.

Финалът е в събота в 21:05 часа българско време.

Източник: starozagorci.com