Атанасова: Истината не е приятел на Корнелия Нинова

Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми

Г-жа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция. Това каза Десислава Атанасова на пресконференция на ПГ ГЕРБ предаде Агенция „Фокус“.

„С уважение към г-жа Корнелия Нинова ние не пускаме постове във Фейсбук, а даваме пресконференция, на която да отговорим на така наречените обвинения към премиера. Тя твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това че никога за нищо не е лъгала и за това че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова съм готова да цитирам медиите“, каза Атанасова.

Тя цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев посочва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея. Атанасова цитира още и тогавашният президент Георги Първанов, който твърди, че действията на министър-председателят са закъснели.

„Стигаме и до т.нар. австрийска връзка и данните, които г-жа Нинова ще изпраща на австрийското правителство. Отново сте закъсняла г-жа Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект „Цанков камък“. Австрийският президент тогава казва, че „ако това се случи, ще бъде грандиозен скандал и дори не може да го осмисли“, каза Атанасова.

„Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - Генерал Решетников, Румен Петков и Г-н Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова“. Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност“, каза още тя.