В Испания издирват 17-годишния брат на арестувания снощи мъж

Още един човек загина от раните си при нападението в Камбрилс

Полицията е обявила за издирване брата на задържания Дрис Укабир, 17-годишния Муса Укабир. От властите не изключват възможността именно той да е извършителя на нападението.  Междовременно от здравните служби в Испания съобщиха за още една жертва на нападението в Камбрилс. Човек е починал от множество нанесени с нож рани. Така жертвите на нападенията от миналата нощ станаха 14.
Испанските власти предполагат, че клетка от осем души може би е извършила атаките в Каталуния вчера и че групата е планирала да използва бутилки с пропан бутан, предаде Ройтерс, като се позова на източник от разследването. Според информация на ИТАР ТАСС терористичната клетка е от 12 човека.
Пред местно радио представителят на каталунското правителство Жоаким Форн каза, че нападателите може би са мислели да използват газови бутилки в атаката вчера. Сега приоритет за властите е да идентифицират хората, замесени в нападението и да установят какви са отношенията между тях.
Вчера микробус прегази хора на оживена пешеходна улица в Барселона. Загинаха 13 души и десетки бяха ранени. Силите за сигурност издирват водача на микробуса. При друго нападение в курорта Камбрилс полицията ликвидира петима нападатели.
Испанското радио "Кадена сер" съобщи, че властите издирват трети микробус, който може би е свързан с терористичните атаки, предаде ТАСС.
Данни на каталунското правителство показват, че преди вчерашните атаки в Барселона и района са били арестувани от началото на годината 11 предполагаеми терористи. Това е повече отколкото където и да е в Испания, посочи Ройтерс.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"