Отново фестивал на хвърчилата край Шабленския фар

На 23 септември

Фестивал на хвърчилата ще изпрати и тазгодишното лято край Шабленския фар, съобщават от Зеления образователен център и община Шабла. Те са и организатори на събитието, посветено на хората и птиците в Приморска Добруджа.
На 23 септември местността "Малкото море" - южно от фара, ще се преобрази в приказно пространство за демонстрации на атрактивни модели хвърчила. Ще отвори врати арт-работилница, в която деца и възрастни сами ще опитат да направят малки летателни апарати, носени от вятъра. На празника пешеходни екскурзии до Шабленската Тузла и село Тюленово ще увлекат природолюбителите да наблюдават миграцията на птици.
В съпътстващата програма на фестивала ще има биопазар, на който местни производители ще предлагат плодове, зеленчуци и мед. Сцена на талантите ще даде път на всеки, който желае да забавлява публиката.
С апела "Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!" Зеленият образователен център търси доброволци в организацията на събитието. За празника ще бъдат пуснати картички, запечатали мигове от предходни издания на Парада на хвърчилата. Събраните средства от продажбите ще влязат в дарителски фонд за фестивала догодина.