Завършиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

Директорът на библиотеката Невяна Христова подари на всички деца книжки

На 24 август 2017 г. приключиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи" в библиотеката.  В последната среща „Карнавал” участваха 15 деца, маскирани като любими приказни герои. През лятото в клуба в него се включиха 99 деца от Добрич и гости на града на възраст 7 – 14 г. и са регистрирани 484 посещения на различните занятия.

В началото бе открита изложба със сътвореното от децата, участвали в летния клуб, експонирана във фоайето на библиотеката. Изложбата очаква родители, деца и читатели на библиотеката да разгледат детското творчество, картини от камъни, поздравителни картички за различни поводи, създадени с помощта на множество техники  - waterfall, 3D ефекти, магически и трансформиращи картички,  рисувани винилови плочи, книгоразделители и рисунки по прочетеното през лятото в детския клуб.

Обновеното помещение на Библиотечна колекция „В света на Дора Габе” посрещна своите първи гости – участниците в летния клуб, на рождения ден на бележитата поетеса и общественичка Дора Габе. Децата с интерес изслушаха беседата на библиотечния специалист от сектор Краезнание за съдържанието на уникалната експозиция.

За закриването на клуба клоуна Веселушко и неговия помощник заедно с библиотечни специалисти от сектор „Работа с деца” подготвиха специална празнична програма – забавни състезателни игри, остроумна викторина и много танци. Малчуганите надуваха до пръсване шарени балони и намериха там скрити бонбони. Децата се разделиха на два отбора и премериха сили в: теглене на въже, надбягване с плавници, ходене на кокили, подскоци с гигантски пантоф, ядене без ръце и безброй други спортни игри, които предизвикаха много смях и забавление. Заключителната срещата продължи с танци, атрактивни фокуси и почерпка. В опаковането на мумии с хартия децата единодушно избраха победителя – директора на библиотеката.

В края на събитието участниците написаха своето лично послание за децата, които ще посещават клуба следващата година и го поставиха в специално изработени от стара книга пътеки на времето. Това вече се превърна в традиция за участниците в летния клуб.

Директорът на библиотеката Невяна Христова подари на всички деца книжки и им благодари за избора на среда за приятно прекарване на лятната ваканция, за проявеното творчество и любознателност по време на разнообразните прояви, за това, че посещават библиотеката и извън клуба.

С пожелание за успешна нова учебна година и до нови срещи библиотекарите от сектор „Работа с деца” и клоуните се разделиха с децата до следващото лято.