Инцидентът в Ротердам няма връзка с терористичен акт

22-годишен мъж остава под стража по подозрение, че е замесен в терористична заплаха

Холандската полиция освободи шофьора на микробуса, който беше задържан край концертната зала. Според разследващите мъжът няма връзка с терористичната заплаха, за която предупреди испанските служби, предава БНТ.

22-годишен мъж остава под стража по подозрение, че е замесен в терористична заплаха в Холандия. Той беше задържан часове след като беше отменен концерта на американската група Аллах-Лас в Ротердам. Засега се знае, че мъжът е публикувал в социалните медии заплахи. Но дали е имало реални терористични планове не е известно.

Предупреждението за вероятна терористична атака дойде от испанската полиция. А първият задържан беше шофьор на микробус с испанска регистрация, превозващ газови бутилки. Той предизвикал подозрение, защото обикалял района около залата, в която трябваше да се проведе концерта. След часове разпити, властите съобщиха, че мъжът бил пиян и няма нищо общо с терористичната заплаха.

Независимо от отменения концерт в Ротердам, групата "Аллах-Лас" реши да свири във Варшава. От групата "Аллах-Лас" заявиха, че все пак се надяват да имат концерт в Ротердам и очакват организаторите да насрочат нова дата.