Започна срещата между Бойко Борисов и Еманюел Макрон (видео)

Днес сутринта френският президент и българският държавен глава Румен Радев проведоха среща

Започна пленарната среща на премиерът Бойко Борисов с френския президент Еманюел Макрон и парламентарна делегация в резиденция Евксиноград край Варна.
Днес сутринта френският президент и българският държавен глава Румен Радев проведоха среща. Президентът на Франция Еманюел Макрон очерта четирите точки, по които е говорил с българския държавен глава - премахването на „стената“ между нови и стари страни-членки на ЕС, отбранителните способности на Европа, преразглеждането на правилата за миграцията и бъдещите проекти с българия.
Еманюел Макрон, президент на Република Франция: Достигнахме съгласие по четири точки. Първата - да разчупим стената, която разделя новите от старите членки, заради която се стига до различие в развитието им. Втората - Европа на отбраната, да работим в засилено сътрудничество в тази област, като едната от перспективите е свързана с председателството, а в дългосрочен план - перспектива за техническо сътрудничество между Франция и България. Третата - съвместна работа относно преразглеждането на правилата за миграцията и убежището, България да стане пълноправен член на Шенген. Четвъртата - бъдещите етапи, свързани с бъдещите проекти за развитието на ЕС. Постигнахме съгласие за сътрудничество с България.

Пленарни разговори между България и Франция

Публикувахте от Boyko Borissov в 25 август 2017 г.

Срещата на „четири очи“ с президента на Франция Emmanuel Macron.

Публикувахте от Boyko Borissov в 25 август 2017 г.

Пресконференция с френския президент Emmanuel Macron

Публикувахте от Boyko Borissov в 25 август 2017 г.