В Тервелско близо 300 деца ще пътуват до средищни училища

Общината осигурява субсидия за поевтиняване на храната в училищния стол

През новата учебна година близо 300 деца ще пътуват до средищните училища в община Тервел като им се осигурява транспорт и обяд. Общинският съвет ще реши на предстоящото си заседание в края на август три учебни заведения да бъдат включени в списъка на средищните училища в страната, съобщава БТА.
До най-голямото и най-старо училище в общината - СУ "Йордан Йовков" в Тервел, ще пътуват ученици от десет села, като най-отдалеченото - Зърнево, е на 22 километра, посочват от кметската управа. Децата от първи до седми клас ще бъдат включени в целодневна организация на обучение. Общината осигурява субсидия за поевтиняване на храната в училищния стол в размер на 0.50 лева на ден от 1 октомври.
Средищно ще бъде и обединеното училище "Д-р Петър Берон" в село Коларци,в което учениците ще завършват първа степен на средно образование и първа степен на квалификация по професията "Работник в производството на кулинарни изделия". До учебното заведение ще пътуват деца от селата Балик, Оногур, Ангеларий, Сърнец като също ще имат осигурен обяд. 
В списъка ще бъде включено и основно училище "Отец Паисий" в село Нова Камена, което ще приема ученици от пет близки селища.