Тръмп забрани трансджендър хора да служат в армията

Меморандумът нарежда на Пентагона да спре да плаща за операции за смяна на пола

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с който инструктира Министерството на отбраната на страната да спре да приема трансджендър хора, които искат да се запишат в армията, предаде The Hill, цитира Фокус.

Моморандумът повтаря съобщение в Туитър, което Тръмп публикува миналия месец, че ще наложи забрана на трансджендър хора да служат в армията на САЩ и официално поиска от Пентагона да приложи забраната. Документът спира тези хора от записване, но инструктира Военния министър Джеймс Матис да изучи, как да се процедира с такива от тях, които вече са на служба.

Освен това, меморандумът нарежда на Пентагона да спре да плаща за операции за смяна на пола, освен в случаите, в които вече процедурата е започнала, „за да се защити здравето на индивида.“

Тръмп иска от военните да разработят план за въвеждането на забраната до 21 февруари 2018 година, който трябва да влезе в сила на 23 март 2018 година.

По време на разговор с репортер, преди да бъде публикуван меморандумът, служител на Белия Дом е споделил, че „Тръмп е говорил разпалено“ за правата на ЛГБТ обществото, но политиката му по този въпрос се основава на „серия от съображения по националната сигурност“, според съобщението.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"