Нова система за видеонаблюдение в столичната болница "Шейново"

Животът

27-08-2017, 17:17

Снимка:

sheynovo-ag.eu

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекарите нямат подготовка да реагират в конфликтни ситуации

Критичните точки в болницата са оборудвани с паник-бутони

Нова система за видеонаблюдение в столичната болница "Шейново". Почти два месеца след нападението над доктор Албена Гагова на най-критичните точки в лечебното заведение се монтират камери, съобщава БНТ. Болницата вече има и директна телефонна връзка с прокуратурата и полицията.
Всички места, на които има струпване на пациенти и близките им в "Шейново" са оборудвани с 21 нови камери. Точките на които са поставени са определени след консултация с експерти по сигурност.
Критичните точки в болницата са оборудвани с паник-бутони. Има и жива охрана. На стълбището, където беше нападната доктор Албена Гагова вече има камера. Минаването през него е свързано с неприятни спомени за колегите на Гагова, разказва Кирилка Цекова. Тя е медицинска сестра в "Шейново" повече от 30 години. Преди време и тя е била жертва на агресивен пациент.
Болницата е отделила 8 хиляди лева от бюджета си за монтиране на камерите. Те ще се следят на контролни монитори в кабинета на директора. Той ще може да ги наблюдава и по интернет, през мобилния си телефон.