Петър Хубчев: Имам много забележки към Ивелин Попов

Той ще носи капитанската лента, ако играе

Селекционерът на България Петър Хубчев сподели очакванията си за предстоящата утре световна квалификация с Швеция. Двата тима се изправят един срещу друг на "Васил Левски" от 21:45 часа. Специалистът разкри, че никой не му е поставял задължително условие за класиране на световното първенство през 2018 година в Русия и добави, че има големи очаквания към някои футболисти и в частност - Ивелин Попов.

"Като цяло мога да определя Швеция като един много силен отбор. След загубата от Беларус целите остават едни и същи - трябва да изградим един солиден отбор. Като дойдох тук никой не ми постави задачата да се класираме задължително. Надявам се мачът утре да е по-различен за нас. Добре познаваме стила на Швеция, този тим практикува един и същ футбол от много време насам, но се надяваме ние да играем по по-различен начин”, заяви той.

"Убеден съм, че с лозунги и призиви няма да върнем феновете на стадиона. Само поведението ни на терена ще получим по-силна подкрепа. Не трябва да се сърдим, когато хората имат право да ни критикуват”, призна наставникът на „лъвовете”.

"Трябва да бъдем по-добър колектив на терена. Очаквам по-голямо себераздаване от всеки. Постарахме се в последните три дни да убедим футболистите, че това е нашата тактика. Живи хора са, разбираме, но поне полагане на максимални усилия със сигурност ще търсим”, каза още той.

„За мен не е толкова важно кой ще излезе с капитанската лента. Той трябва да е лидер, който да поведе отбора в трудните моменти от мача. Ако играе Ивелин Попов, той ще носи капитанската лента. Имам обаче много забележки към него затова ще видим”, разкри още Хубчев.

Селекционерът категорично отрече да е водил преговори с БФС за нов договор. Настоящият му контракт е за една година и изтича в края на септември.