Цацаров: Притесняват ме СРС-тата и доброволците

В законопроекта кръгът лица, които трябва да декларират имуществото си, е прекалено широк

За мен двата основни момента, които будят притеснение, са притежаването на специалните разузнавателни средства и използването на доброволните сътрудници. Това каза главният прокурор на Р България Сотир Цацаров по време на обсъждането на Проекта за Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в Народното събрание, предаде „Фокус“.

„Смущаващото за мен е, апелирам народните представители много внимателно да бъдат прецизирани разпоредбите за възможността за ползване на доброволни сътрудници. Това присъства и в законопроекта на БСП“, посочи той. Според него присъствието на такива доброволни сътрудници крие опасност.

„В законопроекта кръгът лица, които трябва да декларират имуществото си, е прекалено широк“, коментира Сотир Цацаров.

Той обаче препоръча в него да бъде включено ръководството на КЕВР. „Ако на Комисията за противодействие на корупцията бъде разрешено да притежава специални разузнавателни средства държавата ни ще има 3 централи, които ще могат да ги притежават. Въпросите за контрола трябва да си ги постави всеки от нас, мисля, че отговорите са ясни“, каза още главният прокурор.