Откриха новата учебна година в Спортното училище (видео)

Завоювани са над 2000 медала от републикански първенства

Бронзовият медалист от Олимпиадата за хора с увреден слух Панайот Димитров,  състезател по борба вдигна днес националния флаг за откриването на новата учебна година в Спортното училище. Специални гости на тържеството бяха зам.кметът д-р Емилия Баева и гл. експерт „Училищно образование” в дирекция „Хуманитарни дейности” Марияна Симеонова.
За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с добре дошли на откриването  на учебната година в единственото по рода си училище в областта, което с гордост и достойнство носи името на своя патрон Георги Стойков Раковски и с многобройните си постижения издига престижа на нашия град и на нашата страна, каза директорът Николай Дяков в своето приветствено слово. По време на 33-годишното съществуване на училището са завоювани над 2000 медала от републикански първенства, изведени са над 200 национални състезатели и са спечелени десетки медали от европейски и световни шампионати. Николай Дяков отдаде заслуженото и на високата квалификация, която притежават спортните специалисти, създаващи шампиони.
Възпитаници на Спортното училище в Добрич са олимпийците Пламен Паскалев, състезател по борба с треньор Петър Петров, Юлиян Строгов и Стойка Петрова, бокс с треньор Стефан Петков, Невяна Митева, плуване с треньор Николай Колев, Галин Георгиев, лека атлетика с треньор Пламен Папазов, а най-новата гордост на училището е борецът Панайот Димитров, бронзов медалист на Олимпиадата за хора с увреден слух.
Да са здрави, смели, да слушат своите преподаватели, пожела на учениците зам.кметът д-р Емилия Баева. Към родителите тя се обърна с призив да подкрепят своите деца, да си възпитават в уважение към учението, спортните постижения и към техните учители, защото това училище е уникално и възпитава не само в познания, но и в дух, постоянство и в това, че само с усилия и труд могат да постигнат успех.  Д-р Баева връчи на директора на Спортното училище Николай Дяков поздравителен адрес от кмета на Добрич Йордан Йорданов.
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова

МГ Добруджа