Берое U19 с първа победа в Елитната група

В следващия кръг отборът гостува на “ЦСКА-София”

Отборът на “Берое” U19 записа първа победа в Елитната група. Момчетата на Иван Гаджев се наложиха с 3:1 над Ботев (Пловдив) в среща от 4-ия кръг на първенството, съобщава beroe.bg.

Два гола за победителите отбеляза Никола Гавов, с две асистенции се отчете Денислав Станчев, а още едно попадение добави Калоян Петров.

„Зелено-белите“ диктуваха събитията на терена почти от самото начало на срещата. В 18-ата минута вратарят на гостите фаулира играч на “Берое” и съдията посочи бялата точка. Никола Гавов без колебание превърна наказателния удар в гол.

До края на полувремето играчите на Иван Гаджев пропуснаха още няколко възможности за гол.

Три минути след паузата обаче логичното се случи и “Берое” отбеляза втори гол. Калоян Петров се възползва от неубедителна изява на вратаря на гостите и с глава удвои преднината за домакините.

В 53-ата минута Никола Гавов отбеляза втория си гол, след като вкара отбила се от гредата топка след изстрел на Денислав Станчев. До края на срещата домакините пропуснаха няколко възможности да направят успеха си още по-убедителен. Почетният гол за гостите бе отбелязан в 72-ата минута.