Тони Димитрова пее тази вечер в Каварна

Мисия Каварна

03-09-2017, 10:12

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в Каварна

В последния ден от „Рибен и миден фест”

Тази вечер на площад "Защитата на Каварна" ще бъде закрито ХIV-то издание на „Рибен и миден фест 2017” в морския град. Концерт от 21.00 часа ще изнесе Тони Димитрова. Самостоятелни  концерти по време на феста изнесоха Миро,  Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

И в днешния неделен ден, жителите и гостите на Каварна ще могат да опитат от вкусните морски деликатеси. Те  ще бъдат продавани от търговците в дървените къщички на централния площад в града.

По време на феста на площад „Защитата на Каварна“ шеф Иво Петков демонстрира приготвяне на  паламуд на тиган,  задушен с лук, чесън и водорасли Укаме. Шеф Петков сподели, че тази рецепта е по подобие на любимото морско ястие на краля на Сиам. Сафрид, чернокоп, скариди и миди с ориз бяха сред традиционните каварненски специалитети, които бяха показани от местните жени.  Кулинарен помощник бе и заместник-кмета на община Каварна Митко Недев. Децата на Каварна се забавляваха и твориха с морски материали.Община Каварна отправи жест към всички жители и гости на града и ги  почерпи с  миди и риба, които специално бяха приготвени за  Рибен и Миден Фест от кулинарите на общинския хотел  „Каварна“.