Празник в с. Росен

Проявата бе уважена и от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и ресорния заместник кмет Георги Георгиев

С прекрасни изпълнения на добруджански фолклор и много настроение премина празникът на село Росен. Съборът на живописното село, който се провежда ежегодно на 29 август, бе съчетан с богата музикална програма, чрез която организаторите искат да запазят живи българските народни традиции.
Тази година събитието събра читалищни и самодейни състави от цялата община, като специален гост бе Галя Асенова, водещ на предаването „От българско, по българско” по телевизия СКАТ. Проявата бе уважена и от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и ресорния заместник кмет Георги Георгиев. Градоначалникът поздрави местните жители за инициативата да съчетават празника на селото с фолклорен събор, като отбеляза, че това е начинът по който ще съхраним най-голямото богатство – фолклорът, за идните поколения.
Празничната програма продължи близо четири часа. Освен на прекрасни многогласови песни жителите и гостите на с. Росен се насладиха на вдъхновяваща багра от костюми и самобитна атмосфера, които „върнаха” назад във времето всички присъстващи.