Фандъкова: До 15 септември започваме втори етап от ремонта на "Дондуков"

Ще бъде пуснато движението по бул. „Княз Ал. Дондуков“ в частта, където в момента тече ремонт

До 15 септември ще бъде пуснато движението по бул. „Княз Ал. Дондуков“ в частта, където в момента тече ремонт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтните дейности на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков“, предаде Агенция „Фокус“.

„Ремонтът на бул. „Княз Ал. Дондуков е един от най-тежките ремонти. Проектът се работи в срок и за 15-ти септември ще бъде пуснато движението от ул. „Сердика“ до ул. „ Георги С. Раковски“ и от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. След 15 септември по график ще бъде затворен участъкът от бул. „Васил Левски“ до ул. „Георги С. Раковски“. Работниците ще работят с удължено работно време и се надявам хората, които живеят наоколо, да бъдат търпеливи“, каза още тя.

Фандъкова уточни, че се прави се ремонт и на велоалеята. „Полагат се специални павета, които да позволят да има равна повърхност и в същото време да са в подходящо съчетание с гранитните павета. Надявам се тя да бъде подходяща и да имаме един изцяло обновен булевард. Велоалеята е с дължина от Министерски съвет до бул. „Васил Левски“, като има идеята след това да бъде удължена до бул. „Мария Луиза“. Ремонтират се частично и автобусните мрежи, стълбовете, осветлението и тротоарите, така че бул. „Княз Ал. Дондуков“ да бъде цялостно реконструиран“, обясни кметът на София.