Започна европейското първенство по плажен тенис в България

Турнирът се провежда във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол

За втори пореден път България е домакин на европейското първенство по плажен тенис. В надпреварата участват рекорден брой състезатели и нации. Турнирът се провежда във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.

Късно снощи бе официалното откриване на състезанието, а от днес започнаха и мачовете. Церемонията за старт на шоуто бе на басейна на „Санта Марина“.

112 състезателни двойки от 22 държави ще се си оспорват титлите при мъжете, жените и смесените двойки. Втора година поред има състезание в категория до 18 години. Фаворит за първото място е тимът на Италия, който стана световен шампион в Москва. Най-сериозният им конкурент са вицешампионите на планетата от Русия. Тенисистите от България имат големи надежди да променят доброто си представяне от миналото европейско.

Нашите участват с три двойки при мъжете и жените. Имаме представители и при юношите, и при девойките до 18 години. Българите започваха успешно днес при мъжете. Аргиров и Симеонов спечелиха срещу дуета на Латвия с 6:2, 6:2. А братята Огнян и Пламен Фотев надиграха първата унгарска двойка  6:2, 6:1. Днес в програмата ще участват останалите наши дуети. Финалите в първенството са в неделя следобед, а входът е безплатен.

Домакин на първенството е БФТенис в партньорство с „ФеърПлей интернешънъл“ и ваканционно селище Санта Марина,съобщи БФТенис.