Фестивал "Златна възраст" се проведе в Тервел

Дадена бе сцена на изпълнители от домове за стари хора

Тервел бе домакин на третото издание на Фестивала за групи при домове за стари хора "Златна възраст", съобщиха от общинската администрация, цитирана от БТА. Организатор на събитието бе Домът за стари хора "Радост" в с. Полковник Савово.
В празника се включиха 96 изпълнители в 10 групи от домовете за стари хора в Силистра, Айдемир, Алфатар, с. Добрин (общ. Крушари), Добрич, Шумен, Нови Пазар и домакините от Полковник Савово. Специални гости бяха певците от Смесена фолклорна група "Светлина" при Съюза на слепите в Добрич с ръководител маестро Георги Събев. По регламент групите изпълняват песни от българския фолклор, руски песни, стари градски песни. Новост в правилата тази година бе възможността възрастните хора да изпълняват скечове и кратки драматизации.
Всички участници получиха сувенири, изработени от децата от Школата за изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР "Малкият принц" и местни майстори- приложници, вино от младия винопроизводител Иван Иванов, натурални сокове от земеделския производител Ивайло Линков, грамота и парични награди, осигурени от Община Тервел.