Откриха отвлечения Адриан Златков край Панчарево

Баща му потвърди, че е платен откуп

Откриха отвлечения Адриан Златков, съобщи в късната си информационна емисия БНТ. Той е бил изоставен на пътя на около 20 км преди Панчарево. Общото му състояние е добро.

Случайни минувачи са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на Горубляне. Там Златков се е свързал сам с родителите си, които са дошли да го приберат.

25-годишният Адриан беше отвлечен в края на август. До последно не беше поискан откуп от похитителите му. Адриан е син на Тони Златков, собственик на автокъща.

Самият Тони Златков потвърди пред бТВ, че е платил подкуп.

„Не сме водили изчерпателен разговор с Адриан, тъй като все още е изтощен. Платен е откуп. Отвличането не може да е свързано с нашия бизнес. На втория ден похитителите се свързаха с нас, аз водих преговорите с тях. Чрез смс-и се водеше комуникацията“, заяви бащата на Адриан Тони Златков.

„Не са го тормозили, добре са се отнасяли. Нямам врагове. Бизнесът ми е изключително чист“, каза още той. „Адриан не е работил с психолог още“, добави бащата.

„Сумата на откупа за нашето семейство е наистина сериозна“, коментира Тони Златков. Той отказа да назове размера й, както и да даде други подробности, заради следствието. Адриан е бил освободен на следващия ден след предаването на откупа. Когато се прибрал снощи, синът му бил дезориентиран. Според Златков причината за отвличането са единствено парите.

„Не можем да намерим никаква друга причина“, каза той, отричайки възможностите за отмъщение или проблеми в бизнеса – неговия и на сина му.