Цветанов: Европейската интеграция на Западните Балкани ни е приоритет

Борбата с корупцията е основен приоритет в есенната сесия на Народното събрание

Западните Балкани могат да допринесат значително за сигурността на Европа. Знаете, че не малък брой хора от Балканите, по данни на Интерпол, се включиха на страната на Ислямска държава, както и голям брой граждани от целия ЕС. Този факт представлява сериозна заплаха за сигурността на Съюза. Затова европейската интеграция на Западните Балкани ще бъде основен приоритет на българското председателство на ЕС. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов днес по време на организираната от фондация „Конрад Аденауер“ конференция, посветена на 10-тата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото българско председателство.

По време на изказването си той благодари на Германия за помощта й в комуникацията между българските и немските правоохранителни и правораздавателни институции.

"Борбата с корупцията е основен приоритет в есенната сесия на Народното събрание. Антикорупционният законопроект вече е за обсъждане в парламентарните комисии, а ангажиментът ни е да бъдеокончателно приет до края на годината", заяви Цветанов.