От кв. "Изгрев" стартираха изкопните дейности по проекта за воден цикъл на Добрич

Около 115 000 000 лева се предвижда да бъдат вложени във водния цикъл

Започнаха изкопните дейности по проекта за воден цикъл на Добрич, съобщи вчера на кметската оперативка кметът Йордан Йорданов. Началото бе дадено в една от най-високите точки на града – ул. „Купен” в квартал „Изгрев”.

От миналата седмица се правят пробни трасета, чрез които се изчистват малки грешки относно нанесената инфраструктура. През тази седмица с пълна сила ще вървят изкопните дейности. Очакваме през следващите десетина до 15 дни всеки от изпълнителите да има между 5 и 7 групи, които да работят по различни трасета, каза кметът. Той предварително се извини за неудобството, което ще бъде причинено на добричлии. Но, допълни, че проектът за воден цикъл е жизнено важен за града.
Около 115 000 000 лева се предвижда да бъдат вложени в модернизиране на базовата инфраструктура като инвестицията се смята за най-мащабната, която се реализира в общината. Предвижда се да бъде направена пълна рехабилитация на 77 километра водопроводи и на 4 километра канализационни колектори. Освен пречиствателната станция за отпадни води ще бъдат модернизирани и три канално-помпени станции.