Добруджа 07 отстъпи на сръбския шампион

Взе допълнителния тайбрек

Добруджа загуби първата проверка със сръбския шампион Войводина Нови Сад с 1:3 гейма, но успя да вземе играния допълнително тайбрек.
Гостите от Нови Сад поведоха, спечелвайки първия гейм с  25:19. Добруджанци изравниха с 25: 21. В другите две части момчетата на Петър Пенев бяха категорично надиграни от подмладения, но технически много грамотен тим на Войводина, актуален шампион на Сърбия, който на всичко отгоре е и доста по-напред в своята подготовка в сравнение с домакините. Ненапразно техният треньор Неджад Османкач е помощник на Никола Гърбич в националния тим на Сърбия.  Третият гейм завърши с разгромното 11:25, а в четвъртия сърбите допуснаха да им бъдат отбелязани 18 т. В последвалия тайбрек Вили Чернокожев и компания стегнаха редиците и се наложиха с 17:15, но следва да се отбележи, че гостите бяха доста  разконцентрирани при изпълнение на начален удар.
Най-много точки -12 отбеляза Чернокожев, който в интервю за МГ Добруджа сподели, че очаква до десетина дни да се уреди негов трансфер в посока Иран.
11 точки в този мач отбеляза Мартин Мечкаров, а новият капитан Димитър Маринков се отчете с 8.
Днес ще се изиграе още един контролен мач между двата тима с начален час 18 ч. в зала Добротица. Сърбите ще отпътуват утре за родината си, като преди това са си уредили мач с Хебър Пазарджик.
Задържане на нивото на Добруджа 07, без изисквания за заемане на конкретно място в шампионата е задачата, поставена пред треньорското ръководство от шефовете на ВК,  заяви ст.треньорът Петър Пенев.
  Вижте интервютата след мача на капитана Димитър Маринков,  на новопривлечения Кирил Меретев, на национала Вили Чернокожев и на ст.треньора Петър Пенев.

Източник: МГ Добруджа