Първият звънец удари и в Ген. Тошево!

В 7–те училища на територията на добруджанската община

Тогава, когато птиците тръгват по навик на юг, а плодородните ниви нетърпеливо очакват есента, за да се преродят, нещо се променя ненадейно. Гласове кънтят, спомени отекват, блясъкът в детските очи ни заразява с вдъхновение, лицата греят като юлско слънце…Всички се събират заедно, за да започне едно ново начало – по-добро, по-чисто и по-ведро. В прохладното утро на всеки 15 септември училищата широко отворят врати, огласени от сладкогласни звънци. Необикновен е денят, необикновен, защото е първи. А всяко първо е красиво – първа любов, първа песен, първа рожба, първи смях, детето в първи клас.
За да приветства първокласниците, учениците, учителите и родителите за новата учебна година кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров взе участие в откриването в СУ „Никола Й. Вапцаров”. В словото си той акцентира върху желанието учениците да стават все по-знаещи и можещи. „…много усилия са насочени към осигуряването на най-добри условия за учене на децата и работа на учителите. В това има смисъл, защото всяка инвестиция в образованието се изплаща след време. Тогава, когато днешните деца станат умни и подготвени за живота хора. И благодарение на трудолюбието се докажат като инженери, медици, агрономи и икономисти, като мъдри управленци на града!”, заяви градоначалникът.
И този първи учебен ден бе отбелязан с тържества в 7 – те училища на територията на община Генерал Тошево. Традицията повелява всяко откриване на учебната година да започне с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а лиснатото менче с вода пред входа на всяко училище отново засвидетелства, че когато обичаи и духовност „вървят” ръка за ръка успехът е неминуем.