1234 ученика в община Каварна влязоха в класните стаи

Кметът Нина Ставрева отправи своя поздрав към всички учители, ученици и родители

 На 15 септември първият учебен звънец  покани да прекрачат прага на родното училище с любов към знанието 121 първокласника от Средно училище „Стефан Караджа“, Основно училище "Йордан Йовков", Начално училище "Братя Миладинови" Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий” - с. Белгун, Начално училище "Христо Ботев" - с. Септемврийци.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева отправи своя поздрав към всички учители, ученици и родители: „Това е деня, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището. То винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет. То е успяло да превърне всеки един от нас в образован гражданин на света, както и да помогне на нацията ни да оцелее независимо от историческите катаклизми, които е преживяла.

Скъпи ученици,

Прекрачвайки училищния праг бъдете любознателни и упорити, винаги изпълнени с мечти и сили да ги постигате. Вярвайте в себе си, посрещайте трудностите смело, а успехите - с идеята, че можете повече! Пожелавам Ви една истинска, успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около Вас! Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта!

Скъпи първокласници,

Вие, които за първи път прекрачвате прага на училището, подайте с вяра и доверие ръка на своите учители. Те ще Ви поведат по пътя на знанието, ще открият пред Вас нови хоризонти за красота и доброта. Пожелавам Ви първа истинска успешна учебна година! Година, през която да откриете много интересни неща, свързани със света около Вас! Година, през която много от Вас ще намерят нови истински приятели! Дарявайте вашите учители, родители и приятели с много радост и уважение!

Уважаеми учители,

Желая Ви много сили и творческо дръзновение за да дадете на своите ученици качествено образование! Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и повече любов към нашите деца. Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения, формирате нравствени ценности у децата. Бъдете здрави, жизнени и все така всеотдайни, предавайки на поколенията вашите безценни познания и мъдри напътствия!

Скъпи родители,

Бъдете търпеливи и споделяйте усилията на децата си в преодоляване на всяка трудна стъпка в техния път на образование, израстване и усъвършенстване!

 Честит празник и на добър час!“