Гимназия „Райко Цончев“ посрещна своите ученици

Директорът Валентин Генов, поздрави ученици, родители и гости за началото на учебната година

Тържеството в профилирана гимназия „Райко Цончев“ бе открито с химните на Република България и Европейския съюз, а за празничното настроение се погрижиха водещите Дилян Раев, ученик в 9 клас и Деница Панайотова, ученичка в 11 клас.

Директорът на гимназията Валентин Генов, поздрави ученици, родители и гости за началото на учебната година. Специални поздравления към учениците поднесоха г-жа Мариана Симеонова-главен експерт „Училищно образование“ към Община град Добрич, учители и родители.

Своите трепети и очаквания за предстоящата година сподели и Лидия Христова, ученичка в 8 клас.

Поздрав на английски език към всички присъстващи отправи Антоан Койчев, ученик в 9 клас.

Музикални изпълнения, поднесени от Стефани Маринова от 11 клас и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“, звучаха към всички гости.

Всички новопостъпили ученици получиха сладки изненади, а осмокласниците- комплект от помагала за работа по новите иновативни програми в училището.

Във връзка с десетгодишнината от създаването си за първи път в историята на училището до десет от новопостъпилите осмокласници с успех над 5,00 ще се обучават безплатно в профилите „информационни технологии“, „туризъм“ и „предприемачество“.