Министър Кралев направи първа копка на детска плошадка и игрище  

Красен Кралев отново изтъкна, че основен приоритет във втория му мандат ще бъде реновирането и изграждането на училищната спортна база

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев направиха първа копка на Детска площадка и игрище в квартал „Галата“.
Комплексът ще бъде на общински парцел от около 2000 кв.м., като се предвижда изграждане на футболно игрище, фитнес на открито, детска площадка и пешеходни зони. Обектът ще се реализира със средства от бюджета на Община Варна.
„Варна е един от най-спортните градове в България. Всяка седмица се прави нещо тук. Преди две седмици открихме една страхотна площадка с фитнес на открито в Аспарухово, а сега правим първа копка в Галата. Започваме и много сериозен ремонт за близо 2,5 милиона лева на държавното спортно училище „Георги Бенковски”. То е приоритет за нас, като планираме да построим и зала към него. Спортът и физическото образование не бива да се подценяват, защото това е здравето на нашата нация”, каза Кралев.
Министърът отново изтъкна, че основен приоритет във втория му мандат ще бъде реновирането и изграждането на училищната спортна база.
„Повече от 50 години нищо не се случваше със спортната инфраструктура в училищата. А сега няколко министерства работим заедно, за да изготвим програмата за училищната спортна база, която беше подкрепена от премиера Бойко Борисов и залегна в приоритетите за управление на страната 2017 – 2021 година. Така че през следващите 3 години ще има много интензивно строителство на физкултурни салони и ремонтиране на сегашните”, допълни Кралев.
Той коментира и новия закон за физическо възпитание и спорта, който бе одобрен от Министерски съвет и предстои да бъде внесен в Народното събрание.
„Това е най-дълго обсъжданият публично закон. Над 8 месеца стоя за публично обсъждане, защото искахме да вземем мнението на всички клубове, федерации и организации, които са ангажирани с него. Надявам се през следващите 4 месеца да минат дебатите, законът да се гласува в Парламента и да може от януари месец всички да работим по новите правила. Най-важното е, че ще се отвори процеса за изграждане на спортна инфраструктура и за привличане на частните капитали. Това е приоритет. Подреждаме нещата така, че да се лимитират създаването на фалшиви, фантомни клубове, които помагат на президентите на федерации да бъдат избирани. Ще има много по-строг контрол, по-малко бюрокрация, ще намалим административната тежест, но най-важно е желанието ни да привлечем частния капитал в спорта”, завърши Кралев.

В 13.00 часа днес, заедно с кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев , направихме първа копка на Д...

Публикувахте от в 16 септември 2017 г.