Доналд Тръмп с обръщение към Общото събрание на ООН

Съветникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър подчерта, че Тръмп ще призове всички страни да се обединят

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще използва първата си реч пред Общото събрание на ООН идната седмица, за да насърчи съюзниците на Америка и да отправи предупреждения към противниците й, предаде Асошиейтед прес.
"Ще плесне правилните хора, ще прегърне правилните хора и накрая ще излезе от това много силен", заяви вчера постоянната представителка на САЩ в световната организация Ники Хейли за речта, която Тръмп ще произнесе във вторник.
Обръщението към Общото събрание на ООН е ключов момент за всеки президент на САЩ и особено важен за Тръмп, който е относително нов участник в международната политика, отбелязва АП. Той вече е разтърсвал международната общност с непредвидимостта си.
"Няма просто да стискаме ръце и да се усмихваме", заяви Хейли на брифинг в Белия дом. "САЩ ще работят", увери тя.
Съветникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър подчерта, че Тръмп "ще призове всички страни да се обединят, за да дадат отпор на големите опасности", пред които е изправен светът. Северна Корея със сигурност ще бъде в програмата, след като отхвърли както санкциите, така и заплахите на Тръмп. Очаква се президентът на САЩ да обсъди и Иран. Тръмп обвинява Техеран в нарушаване на условията на ядреното споразумение.