Прокуратурата задържа ученика, нападнал и бил учителя в Садово

Крими

20-09-2017, 15:20

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученик удари с кол учител в Садово

Делото ще бъде приключено в законноустановения срок за провеждане на бързо производство

Районна прокуратура – Асеновград наблюдава  бързо производство за извършени на 19.09.2017 г. хулиганство и нанесена от ученик  телесна повреда на учител от Професионална Селскостопанска гимназия - гр. Садово.
Към момента  са повдигнати обвинения на А.Г., на 17 г., ученик в 12 клас в Професионална Селскостопанска гимназия - гр. Садово, за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител  – престъпления по чл. 325, ал.2, вр. ал. 1 вр. чл. 63, ал. 1, т.4 от НК и чл. 131, ал.2, т.3 вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 63, ал.1, т.4 от НК. В хода на разследването е установено, че именно той е извършител на посочените престъпни посегателства.
Обвиняемият А.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд – Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. С протокол за доброволно предаване по делото е приобщен, като веществено доказателство, дървен кол,  с който обвиняемият А.Г. е нанесъл удар на пострадалия.
Делото ще бъде приключено в  законноустановения срок за провеждане на бързо производство.