Фандъкова: СО инвестира в ремонт и изграждане на 52 детски площадки

Към момента са ремонтирани и възстановени – 18 детски площадки и продължава работа по 34 броя

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска площадка в градина на ул. „Битоля“, район „Красно село“.

Тази година отделихме сериозни средства за ремонт, възстановяване и изграждане на 52 детски площадки във всички райони на София. Общо 2.7 млн. лева от бюджета на Столичната община. Общо 8 от площадките се изпълняват в различни паркове от дирекция „Зелена система“, а останалите от районните администрации в междублокови пространства в кварталите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място на новоизграждащата се детска площадка в градина на ул. „Битоля“, район „Красно село“ заедно с кмета на района Христо Апостолов и директора на дирекция „Зелена система“ Димитър Данчев, предаде пресслужбата на Столична община.

Площадката е предназначена за деца от 0-3 и от 3-12 години и е съобразена с Наредба №1/12.01.2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Разделена е на 2 зони, като първи етап ще се изгради зоната от 3-12-т годишни деца. Инвестицията в нея е в размер на 30 000 лв.

Изградена е ударопоглъщаща настилка, поставени са съоръжения за игра, пейки, клатушки, кошчета за отпадъци.

Към момента са ремонтирани и възстановени – 18 детски площадки и продължава работа по 34 броя, които са на различен етап от строителство, в районите Сердика, Подуяне, Слатина, Изгрев, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Илинден, Надежда, Искър, Младост, Студентски, Витоша, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови искър, Кремиковци, Панчарево.