Ето как ще отбележим Деня на независимостта

Мисия Бургас

22-09-2017, 11:03

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас иска от държавата Ченгене скеле

Със специален ритуал пред сградата на Общинска администрация ще бъдат издигнати националния флаг и тези на Европейския съюз и Бургас

/ Веселин Максимов
 

С поредица от събития, които започват още днес, Бургас ще отбележи утрешния празник – Деня на независимостта на България.

От 18.30 часа е танцовият спектакъл "Чакалнята" с участието на балет "Арабеск", в Операта. Режисьор и хореограф е Росен Михайлов.

Час по-късно в Културен център "Морско казино" ще се проведе поетично-музикалният спектакъл "В паметта на народа", посветен на Васил Левски.


Концерт в Хасково за Независимостта

В него участват младите актьори от трупата "Валери и приятели" и хористите от ансамбъл "Милка Стоева" към Младежкия културен център.

Същинското честване ще започне на 22 септември от 10.30 часа на площад "Атанас Сиреков" с молебен за благоденствието на Независима България.

Със специален ритуал пред сградата на Общинска администрация ще бъдат издигнати националния флаг и тези на Европейския съюз и Бургас.

От 11.00 часа пред Военния клуб ще се състои ритуалът по поднасяне на венци и цветя на паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк.

Празничен фолклорен концерт на ансамбъл "Странджа" ще поздрави бургазлии за празника от 11.30 часа на площад "Атанас Сиреков".

Събитията ще продължат от 19.00 часа с музикално-поетичния спектакъл "Изворът на нимфите" в туристически комплекс Акве Калиде.

В него ще участват Радостина Крантева - сопрано и балет, народната певица Ралица Бинева, ансамбъл "Странджа" и бургаски поети.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен