Деца от Балчик пуснаха на свобода спасен и излекуван бухал (видео)

Животът

22-09-2017, 13:41

Снимка:

Кадър: youtube.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Може да се построи спасителен център за диви животни в София

Птицата е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата

Ученици от Балчик участваха в акция за пускане на свобода на бухал, лекуван в Спасителен център за диви животни в Стара Загора, съобщи Сава Тихолов - началник на отдел "Култура, протокол и връзки с обществеността" в община Балчик, цитиран от БТА.
Птицата е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата и предадена за лечение на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Няколко месеца по-късно бухалът е напълно възстановен и ветеринарните специалисти го върнаха обратно в района, където е открит.
След като младите еколози от Общинския детски комплекс в Балчик и техни връстници освободиха птицата в района на градския стадион, тя веднага намери подслон в естествената си среда на един от варовиковите хълмове.
Децата приеха да нарекат нощната птица Балик и имаха възможност да научат повече за нейния вид, а някои дори да я докоснат.
Специалистите от Спасителния център обещаха да направят съпричастни младите си колеги от Балчик и при наблюдението на други птици, като за целта монтират проследяващи устройства при мигриращите видове.

Видео на Балчик.инфо