Джакузи засмука 4-годишно дете

Пострадалото момченце все още е в болница

Джакузи в спа центъра на хотелски комплекс край Пловдив засмука 4-годишно дете.  Момченцето е прието в болница със сериозни наранявания.
Марин Банчев решил да прекара дългия уикенд със семейството си в спа комплекс край Пловдив. Още в първия ден на почивката влиза в джакузито на хотела с 4-годишния си син.
"Липсваше капачката, която трябваше да седи върху помпата на съоръжението, която засмуча сина ми за седалищните части. Повече от минута двама възрастни не можахме да го измъкнем", разказва пред NOVA телевизия бащата на детето.
Пострадалото момченце все още е в болница. Ходи изключително трудно. За щастие не се налага операция, но заради травмите трябва да остане в лечебното заведение. "В момента не може да седне, не може да спи, не може да се изходи, много трудно ходи, всичко предизвиква плач и болка", споделя бащата.
От ръководството на хотела твърдят, че пострадалото момче и още едно дете са били сами в джакузито, без надзор. Тепърва обаче щели да гледат записите от охранителните камери.
Вътрешна проверка ще установява и дали наистина е липсвала решетката на джакузито.
"Някои неща стават въпреки всички действия, които сме предприели като ред в хотела, указателни табели и ако можех да върна времето, бих направил така че това да не се случи", заяви Иван Маринов - собственик на хотелския комплекс.
Семейството е подало сигнал в полицията. Родителите ще сезират и прокуратурата. "Моето единствено обяснение е нежеланието на хората да вложат неголяма сума пари да въведат съоръженията си в изправност и с това застрашават здравето на гостите си", смята Марин Банчев.
Подобен инцидент имаше и в началото на годината в хотел в Златни пясъци. Тогава малко момиченце пострада сериозно и беше известно време в кома. След случая бяха разпоредени проверки, започна и разследване на прокуратурата.