Общинският съвет в Добрич отличи граждани с почетен знак с лента

Михаил Стоев и Веселин Бончев

Общинският съвет в Добрич отличи с почетен знак с лента строител и просветен деятел по повод празника на града - 25 септември, съобщава БТА.
Дългогодишният управител на строителната фирма "Екострой" и бивш заместник-областен управител на Добрич Михаил Стоев взема наградата за усилията му да изгради духовен мост с бесарабските българи. Той е инициатор за възстановяване на храма в бесарабското село Лощиновка в Украйна. Пак по негова инициатива е вдигнат бюст-паметник и е поставена паметна плоча на родната къща в бесарабското село Бановка на предводителя на българската конница генерал Иван Колев, дала решаващ принос за освобождението на Добруджа през 1916 година.
С почетния знак се удостоява и бившият директор на хуманитарната гимназия "Свети свети Кирил и Методий" и бивш заместник-кмет на Добрич Веселин Бончев, дарител на ценни книги и документи за музея, държавния архив и регионалната библиотека. Като председател на местния комитет "Васил Левски" и активен деятел на общобългарския съюз "Добруджа" той е инициатор за издигане на паметник на Апостола и на светите братя Кирил и Методий в Добрич. Автор е на редица краеведски проучвания.