Старозагорската опера открива сезона на нова открита сцена

На 28 септември от 20.00 часа

С камерната опера "Слугинята господарка" тази вечер от 20.00 часа Старозагорската опера ще открие своята нова сцена на брега на езерото "Загорка", съобщи директорът на операта Огнян Драганов. Камерната сцена "Орфеида" е петата сцена на трупата в града.
На 28 септември от 20.00 часа ще има сценична атракция - кулинарното шоу за готвач и оркестър "Вкусът на музиката". Най-известният кулинар сред виолончелистите и най-известният виолончелист сред кулинарите - самата Йоланта Делибозова - Йоли, ще готви и свири за публиката, заедно със своите колеги от камерен ансамбъл "Колегиум музикум SZ" на Държавна опера - Стара Загора със специалното участие на сопраното Линка Стоянова. Тя ще приготви пред очите на зрителите избрани ястия по рецепти на велики композитори-кулинари - Росини, Шуман и Бизе, а публиката ще има възможността да дегустира ястията с препоръчани вина и напитки.
Йоланта Делибозова-Йоли свири в немска оперна трупа и пристига в Стара Загора специално за кулинарното шоу за готвач и оркестър, заяви още Драганов.