Л. Павлова отговаря на въпроси за председателството в обществени дискусии

Министърът ще обиколи лъч от страната за да води обществени дискусии по темата

Министър Лиляна Павлова и заместник-министърът за връзки с Европейския парламент Моника Панайотова тръгват по два лъча в страната, за да отговарят на въпросите на гражданите за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, предаде пресцентърът на Министерството за европредседателството ни. Обществените дискусии ще се проведат в партньорство с информационни центрове „Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия.

Първият от серията дебати ще се състои на 26 септември 2017 г. в Кюстендил, където министър Павлова ще представи приоритетите и посланията на Българското председателство – какво точно означава Европа на консенсуса, какви цели си поставяме в сферата на конкурентоспособността, защо кохезията е важна за живота на всеки от нас. Тя ще отговаря на въпроси и ще чуе мненията и предложенията на представители на Областната управа, на общината, бизнеса, социални институции, неправителствени организации, медии.

Следващите граждански дебати с участието на министър Павлова и хората, които се интересуват от Българското председателство на Съвета на ЕС, ще се проведат в Габрово, Хисаря, Велико Търново, Стара Загора, Варна.

На 28 септември 2017 г. от Видин ще тръгне „вторият лъч“ от дискусии за председателството, в който основен говорител ще е заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Моника Панайотова. Тя ще се срещне и ще отговори на въпросите на хората от Враца и Сливен.

Мрежата от информационни центрове „Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз. Центровете в целия Европейски съюз също така съдействат за засилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция чрез организиране на събития и дискусии и предоставят възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.