Борисов: Ще продължим тенденцията за намаляване на контрабандата

Не случайно толкова проучвания се правят по тази тема, защото в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа

Когато фактите говорят и най-големите наши критици трябва да мълчат, ще продължим тенденцията за намаляване на контрабандата. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовната среща на правоприлагащите органи с петте тютюневи компании от Инициативата срещу незаконната търговия с цигари, предаде Агенция „Фокус“.

„Не случайно толкова проучвания се правят по тази тема, защото в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа, милиарди в България. И тези пари замърсяват цялата система, защото, за да мине цялата контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места, особено по граничните региони и това е огромна маса пари. Изключително съм благодарен за това, че прокурорите приеха всяка сряда да правим съвещания, те са независима институция, но когато става въпрос за парите на бюджета и държавата, една добра координация мисля, че не би била лоша“, заяви Борисов.

„Когато фактите говорят и най-големите наши критици трябва да мълчат - от 34% на 7% и ще продължим. Ще продължи тази тенденция за намаляване на контрабандата, защото първо е изгодна за държавата, защото пълни бюджета“, допълни той.