Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“ – шампион на България по подводен риболов

Участваха 33 състезатели от 10 клуба

За 5-та поредна година на 23 септември се състоя турнир по подводен риболов. Той се организира от СНЦ „Морски клуб Портус Кариа“, гр. Шабла, като кръг от серията състезания за купа „България“ на БФПС.
Тази година състезанието е последно за сезон 2017 – VII кръг и в него участваха 33 състезатели от 10 клуба. От шабленския клуб, в състезанието взеха участие състезателите – Александър Кръстев, Венцислав Георгиев – капитан, Дилян Георгиев, Димитър Дражев, Димитър Франгов, Нелко Йорданов, Николай Николов и Петър Колев.
Ето и класирането за купа „Шабла“ 2017 г. Победител в този седми последен кръг за купа „България“ стана Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“, Приморско, което го направи и Шампион за сезон 2017!
На второ място се класира съотборника на Анастас, Адриян Стоянов. На трето място се нареди един национал на България, при когото добрата форма е постоянна, а именно Валентин Люцканов от Черноморец, Бургас.
И сега най-важната новина за шабленци и феновете на МК „Портус Кариа“ – Николай Николов взе наградата за най-голяма риба, като отстреля кефал с тегло 1190 гр. Макар, мнозина да го смятат за един младите състезатели в отбора, поради страхотната физическа форма, в която се намира, ние си го знаем като един от ветераните в отбора. Е, Николай е живо доказателство, че за класата няма възраст. Наградите на победителите връчи кметът на община Шабла Мариян Жечев.
Основни спонсори на събитието бяха хотел-ресторант „Делфина“, с. Тюленово, Община Шабла и „Фратерра“ ЕООД.