Евгени Крусев: В момента се ремонтират спирките за градски транспорт

Обсъждат намаляване на интервала за градския тран

"В момента се прави система за оптимизиране за интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани", заяви в ефира на БНТЕвгени Крусев, зам.кмет по транспорта в Столична община.

"Срокът за подаване на заявления за стикери за платена зона изтича на 1 октомври. тогава изтича валидността на 4000 стикера. Вече има около 3000, които са подновени като остават 1000", съобщи Христиан Петров, директор на Център за градска мобилност.

Подновяването може да стане в четири офиса - на бул. „Будапеща“ 17, на „Възраждане“ 1 и в метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“. Заявка за издаването на винетен стикер може да стане и онлайн. По същия ред се подават и документите на жителите в разширените части на зелената зона в районите „Средец“ и „Лозенец“, която започва да действа от 1-ви октомври 2017 г. От Центъра за градска мобилност съобщиха, че вече има 2600 човека, които са подали заявление. Остават още около 900 свободни места. За улеснение събота и неделя ще работят пунктовете на метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“.

Необходим е документ, удостоверяващ постоянен адрес. Срещу 10 лева, който няма такъв адрес, получава стикер за 1 месец, в който може да смени адресната си регистрация. Цената на един винетен стикер за 1 година е 150 лева.

"Въвеждането на платени зони за паркираме се наложи като модел, който вкара паркирането в кварталите в едни рамки,които позволяват хората да се предвижват спокойно. Разширението е изцяло подкрепено от гражданите в съответните райони. Ако това се случи и в други райони, ние ще направим нужното да се случи допълнително разширение в бъдеще", коментира Евгени Крусев.

Зам.кметът по транспорт заяви, че в момента вървят процедури за ремонт на спирките за градски транспорт.

"В момента се прави система за оптимизиране за интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани", заяви Евгени Крусев.