Конфискуват имуществото в Швеция на Ралф Сунгберг, ако не плати глобата си

Не може да се скрие от правосъдието, категорични са от Съдебната палата в Бургас

Шведът Ралф Сунгберг не може да избяга от правосъдието и ще трябва да си плати глобата от 4500 лева. Това съобщиха от Окръжния съд в Бургас във връзка с множеството журналистически публикации, че агресивният скандинавец е духнал от страната и ще бъде неоткриваем за правосъдието.
От пресцентъра на Окръжния съд в Бургас уточняват, че наказанието, което е наложено на Ралф Сунгберг е близко до максималното, предвидено в закона – от 1000 до 5000 лева глоба. Освен това той трябвало да си плати глобата и няма опасност да се скрие, уточниха от Съдебната палата в Бургас.
„След влизане в сила на постановения съдебен акт, действията по привеждане в изпълнение на присъдата, предвиждат препис от същата да се изпрати на съответния орган, който в случая е Национална агенция за приходите – орган, натоварен да събира вземанията на съдебната власт. В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на осъдения, достатъчни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признаване и събиране на наложената глоба на компетентните органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции”, допълват още от Бургаския окръжен съд.

 

източник: Флагман.бг