Съдят мъж от Балчик за опит за убийство

Делото е отложено за 1 ноември

Мъж от Балчик застана на подсъдимата скамейка в Окръжен съд - Добрич по дело за опит за убийство. 39-годишният Илиян Н.е обвинен в това, че на 13 февруари миналата година, около 22.30 часа пред магазин за хранителни стоки в Балчик, чрез използване на нож е направил опит да умъртви свой съгражданин, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

 В обвинителния акт се посочва, че към момента на извършване на деянието подсъдимият е бил в състояние на алкохолно опиване, но е могъл да ръководи постъпките си и да разбира извършеното. Отбелязва се още, че пострадалият е оцелял единствено поради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му в добричката болница, където бил приет по спешност още същата нощ.

Процесът срещу 39-годишния балчиклия беше насрочен за предварително изслушване на страните, без призоваване на свидетелите и вещите лица. По време на заседанието адвокатът заяви, че подзащитният му желае производството да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, но поиска време, за да уточни с подсъдимия, по кой от двата предвидени в закона варианта да премине то - с изцяло признаване на изложените от обвинението факти или с призоваване и разпит на някои от свидетелите или вещите лица.

Съдът намери искането на защитата за основателно, поради което отложи делото за 1 ноември, от 9.00 часа, като указа на адвоката своевременно да уведоми съда за реда и начина, по който клиентът му желае да протече делото.